Nectaroscordum Siculum per 20

Nectaroscordum Siculum per 20

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Prijs: € 6,95
3 of meer € 6,49
5 of meer € 5,99

Beschikbare opties:

Omschrijving

Nectaroscordum Siculum

Zeer apart in de vaste plantenborder. Hoogte afhankelijk van de standplaats 50 tot 100 cm, groen met bruinrood en roze hangende klokjes, die na de bloei weer rechtop gaan staan. De bloemen worden zeer druk bezocht door bijen. Bij velen nog bekend onder de namen Allium Nectaroscordum Siculum en Allium bulgaricum, Bolmaat 10/+

Alliums gaan lang mee, zowel op de vaas als gedroogd. Alle soorten kunnen prima in de border verwerkt worden. Bepaalde kleine soorten zijn bijzonder geschikt voor rotstuinen en verwilderen wanneer ze zich prettig voelen. Wanneer de bollen, stelen of bladeren licht beschadigd worden dan verspreid de Allium een bekende uiengeur. Dit was in het begin nog een probleem omdat dat de sierwaarde van Allium niet ten goede kwam. Wordt de steel echter direct weer in het water gezet nadat hij is gesneden dan valt de geur erg mee.

De naam Allium (soms gespeld als 'Alium') komt van het Romeinen en betekend ui of prei. Deze naam is later overgenomen door Linnaeus toen hij het geslacht beschreef.

Plant deze op elkaar afgestemde soorten op een opvallend plaatsje in de border. Deze mix is door zijn delicate kleurencombinatie een aanwinst voor de voorjaarstuin.

 

Bijzonderheden:

 
jaargetijde mei-jun
bloeihoogte  50-100 cm
planten aug-dec
diepte 10 cm
breedte 5 cm

Tags:

Bekijk ook...