Colchicum Autumnale Pleniflorum per 3

Colchicum Autumnale Pleniflorum per 3

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Prijs: € 6,95
3 of meer € 6,49
5 of meer € 5,99

Beschikbare opties:

Omschrijving

Colchicum Pleniflorum

De bollen bloeien nog dit najaar! Levering tussen eind juli/begin augustus en half september! Alle soorten zijn geschikt voor verwildering, zodat u hier jarenlang plezier aan kunt beleven.

In de boeken staan ongeveer 30 verschillende soorten, gevonden in Europa, Noord Afrika, Midden Azië en Centraal Azië. Het is zeer waarschijnlijk dat de naam Colchicum komt van Kolchis, een kustomgeving dichtbij de zwarte zee, het thuis van Medea, de bekende mixer van vergif. Een kolchicum is een plant van Kolchis, zijn naam ook eer doende aan de giftige kwaliteiten zoals bij de soorten als C. autumnale. De naam van deze Colchicum vermeldt al dat de bloem in de herfst bloeit.

De plant bevat een alkaloïde beter bekend als colchicine wat in de gehele plant aanwezig is, maar het meest is geconcentreerd in het zaad. Colchincine kan het aantal chromosomen in een plant aantasten, en ‘spontane’ veranderingen veroorzaken. Een positief gebruik van deze substantie zijn de vele mogelijkheden in de bollenteelt net zoals in de farmaceutische preparaten De negatieve kant van de plant is zijn giftige delen voor veel. Alhoewel het vee de plant vermijdt in het weiland. De plant kan ook gevonden worden in hooilanden. Wanneer de plant samen met het hooi wordt geoogst zal de Colchicum zijn giftigheid niet verspreiden. Het hooi kan gewoon worden gedroogd en aan het vee te eten worden gegeven. Mensen hebben niets voor de plant te vrezen. 

 

 

Bijzonderheden:

 
jaargetijde sep
bloeihoogte 15 cm
planten jul-aug
diepte 15 cm
breedte 15 cm

Tags:

Bekijk ook...