Allium Cernuum per 10

Allium Cernuum per 10

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Prijs: € 6,95
3 of meer € 6,49
5 of meer € 5,99

Beschikbare opties:

Omschrijving

Allium Cernuum

Er bestaan vele honderden Allium soorten maar slechts een beperkte hoeveelheid wordt gebuikt als tuinplant. Hier vind je de meest toegepaste soorten beschreven.

Het geslacht Allium bevat ook planten die gebruikt worden voor de consumptie, zoals uien, prei en sjalotten maar ook bieslook, een bekend kruid voor in de keuken. Van oorsprong kwam dit geslacht vooral voor in Europa, Azië en het Midden-Oosten. De sieruien staan bekend om hun grote verscheidenheid aan kleur, geur en hoogte. De meeste soorten bloeien in de vroege zomer, direct na vele voorjaarsbloeiers. Wanneer de bollen, stelen of bladeren licht beschadigd worden dan verspreid de Allium een bekende uiengeur. Dit was in het begin nog een probleem omdat dat de sierwaarde van Allium niet ten goede kwam. Wordt de steel echter direct weer in het water gezet nadat hij is gesneden dan valt de geur erg mee.

Alliums gaan lang mee, zowel op de vaas als gedroogd. Alle soorten kunnen prima in de border verwerkt worden. Bepaalde kleine soorten zijn bijzonder geschikt voor rotstuinen en verwilderen wanneer ze zich prettig voelen.

De naam Allium (soms gespeld als 'Alium') komt van het Romeinen en betekend ui of prei. Deze naam is later overgenomen door Linnaeus toen hij het geslacht beschreef.

 

Bijzonderheden:

 
jaargetijde mei-jun
bloeihoogte 40-50 cm
planten aug-dec
diepte 10 cm
breedte 5 cm

Tags:
Tags: Allium, Cernuum, per

Bekijk ook...